Logo


Excursie naar Auschwitz - Birkenau

Submissions for this form are closed.

         

Welkom op deze speciaal in het leven geroepen pagina voor de excursie naar Auschwitz-Birkenau (Polen - Krakau).
Hier kun je alle informatie terug vinden van de door KPJ Sint Nyk georganiseerde excursie, die van 21 tot 25 oktober 2012 plaats vond. Daarnaast geeft deze pagina achtergond informatie over Auschwitz en de excursie.

Inleiding

Voor Nederlanders die altijd in vrijheid hebben geleefd is het moeilijk voor te stellen dat tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen, het merendeel Joden, in concentratiekampen zijn omgebracht. Het Poolse Auschwitz is symbolisch geworden voor de vernietigings- en concentratiekampen van de nazi’s. In het grootste concentratiekamp van de nazi's zijn de gruweldaden van de Tweede Wereldoorlog nog goed zichtbaar. Om de jongeren van Sint Nyk de aangrijpende taferelen te laten zien en hen een stukje levenservaring mee te geven, organiseert nu ook de KPJ Sint Nyk na Jeugdspoar een excursie naar Auschwitz. 

Programma

Dag 1: Vertrek in de avond naar Krakau (ca. 19:00 uur).
Dag 2: Aankomst in Krakau. Inchecken in het hostel en de rest van de dag ter vrije besteding. 's Avonds diner in een restaurant nabij het hostel.
Dag 3: Vroeg in de ochtend vertrek naar Auschwitz / Birkenau waar wij de hele dag verblijven, het programma zal bestaan uit een bezoek bij het museum Auschwitz I onder begeleiding van een Engelstalige gids. Daarna gaan wij in het begin van de middag een bezoek brengen aan Auschwitz II - Birkenau waar wij na een verblijf van ongeveer 2,5 uur weer vertrekken naar Krakau. 's Avonds diner in een restaurant.
Dag 4: Deze dag is ter vrije besteding, u kunt in de ochtend een stadswandeling maken met een gids die daarbij ook de joodse wijk Kazimierz met u bezoekt. Of er is een mogelijkheid om de zoutmijn van Wieliscka te bezoeken. 's Avonds diner in een restaurant.
Dag 5: Terugreis naar Sint Nyk.
 

Artikel Zakenman

 

Excursie Jeugdspoar

Yme Nota is met Jeugdspoar meegeweest en heeft van deze indrukwekkende excursie een weekoverzicht gemaakt, deze is na te lezen via de link in onderstaande Jeugdspoar afbeelding. Tevens zijn er vele foto's gemaakt door het Jeugdspoar, deze kan je bekijken door op de groepsfoto van het Jeugdspoar te klikken.

    

Foto's

De foto's van de excursie staan inmiddels online, op zowel onze website als ons Facebook. Wanneer je op onderstaande afbeelding klikt, wordt je naar onze foto-site geleid:

Andere informatie

Ook is deze excursie naar voren gekomen via diverse communicatiekanalen, hier een overzicht: